Created By:
Lisa Huge
Date:
January 10, 2023
Collecting for:
Vi-skogens arbete
I samband med min födelsedag 27 december samlar jag in pengar till VI-skogen. VI-skogen har funnits som projekt sedan början av 80-talet och har haft stora framgångar. Den hjälper både klimatet och är en väg ur fattigdom. Ta också chansen att klimatkompensera genom att bli månadsgivare! Läs mer här:

Vi kallar träden för biståndets superhjälte, eftersom metoden att plantera träd tillsammans med grödor i jordbruket slår två flugor i en smäll: minskad fattigdom och bättre klimat.

Vår metod: AgroforestryAgroforestry bidrar till att återskapa ett naturligt ekosystem. Resultatet blir större skördar, ett behagligare klimat och ökad motståndskraft mot klimatförändringarnas effekter.

Vi-skogen arbetar i området runt Victoriasjön i östra Afrika. Här är marken bördig och de naturliga förutsättningarna för liv goda. Men stor avskogning och klimatförändringar har lett till ett rubbat ekosystem och därmed stora utmaningar för befolkningen. Med hjälp av träd kan den negativa trenden vända – och människorna kan växa i takt med träden.
Donate
1,500 kr
30%

Recent activity

  • Anonymous User Anonymous User donated 500 kr

    Träd är framtiden.

  • Thomas Hansson Thomas Hansson donated 300 kr

  • Per Höglin Per Höglin donated 300 kr

    Grattis, Lisa!

  • Anna Sandell Sandell Anna Sandell Sandell donated 100 kr

  • Gerd  Gustafsson Gerd Gustafsson donated 300 kr